Informatie PK Sport Bosdijkloop op zondag 18 februari 2019

PK Sport Bosdijkloop van zondag 18 februari 2018 

Voor iedereen die gezellig of prestatiegericht in de wintermaanden wil bewegen organiseert Toer Trim Club De Merel in Vinkeveen voor de 41ste keer de Bosdijkloop. Deze loop bestaat uit een halve marathon en een loop van 10 kilometer door het fraaie landschap in het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen. Ook is er een loop van 5 kilometer en een jeugdloop van 1 kilometer door de kern van Vinkeveen.

Jeugdloop - 1 kilometer
Deze loop gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen. Deelname tot en met 12 jaar.
Starttijd: 11:30 uur (gele startnummers, gele route op routebord).

Wedstrijdloop - Halve Marathon - 21,097 kilometer
Een wegwedstrijd over grotendeels verharde polderwegen van Vinkeveen via de Demmerik langs de molen van Wilnis en de toren van paviljoen De Grote Sniep richting Bosdijk, en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen.Deelname vanaf 16 jaar.
Starttijd: 12:00 uur (groene startnummers, groene route op routebord).

De tijdslimiet op de halve marathon is 6 minuten per kilometer, dus in totaal 2 uur en 6 minuten.

Wedstrijdloop - 10 kilometer
Ook het parcours van deze afstand is over grotendeels verharde polderwegen. Via de Demmerik naar Oukoop en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen.
Starttijd: 12:10 uur (rode startnummers, rode route op routebord).

Wedstrijdloop - 5 kilometer
Deze loop gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen.
Starttijd: 12:20 uur (blauwe startnummers, blauwe route op routebord).

Inschrijven
Vanaf 1 november 2018 is inschrijven via internet mogelijk:
www.inschrijven.nl. U kunt zich aanmelden voor de 21,1 km (deelname vanaf 16 jaar), 10 km, 5 km, en 1 km kinderloop (voor de jeugd tot en met 12 jaar). Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 14 februari 2019. De organisatie zal géén inschrijfgeld terugstorten indien men niet deel kan nemen aan de PK Sport Bosdijkloop. Het is wel mogelijk om een inschrijving over te dragen aan een andere loper/loopster via bosdijkloop@gmail.com. Ook op de dag van de loop kan men in De Boei inschrijven, vanaf 10.30 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. In De Boei zijn inschrijfformulieren beschikbaar, maar u kunt het inschrijfformulier ook van te voren invullen en op de dag van de loop meenemen. Download het inschrijfformulier (pdf-formaat), vul het in en lever dit in bij de inschrijftafel en betaal conhjtant het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld
Inschrijven voor de 10 km en de halve marathon kost € 8 en voor de 5 km € 6. Deelname aan de jeugdloop is gratis! Alle deelnemers ontvangen een sportbon van hoofdsponsor PK Sport. De deelnemers aan de Jeugdloop ontvangen een herinneringsmedaille.

Privacy beleid
Met je aanmelding stem je er mee in dat persoonsgegevens worden opgenomen in onze administratie, tenzij je bezwaar maakt (
bosdijkloop@gmail.com). Deze gegevens worden gebruikt voor het samenstellen van de uitslag en voor verzending PK Sport Bosdijkloop nieuwsbrief (naam en e-mail adres). De gegevens worden niet beschikbaar gesteld aan derde partijen en/of voor andere reclame doeleinden gebruikt. De prijswinnaars (naam en woonplaats) worden vermeld in een persbericht en de uitslag (naam en woonplaats) wordt gepubliceerd op internet (www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl).

Auto parkeren

Komende vanaf de N201 (afslag Vinkeveen) zijn er parkeermogelijkheden op het Kloosterplein (Herenweg) en achter De Boei (Tuinderslaantje). Komende vanaf de N212 zijn er parkeermogelijkheden bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan) en in de straten achter het winkelcentrum. De Roerdompstraat (start- en finishlocatie) is vanaf 10:00 tot 14:30 uur voor alle verkeer afgesloten. Vriendelijk verzoek om de instructies van de verkeersregelaars op te volgen.

Wedstrijdsecretariaat

De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen, www.deboeivinkeveen.nl is voorzien van een sporthal met kleedruimten, douches, en toiletten voor dames en heren, diverse zalen voor inschrijving, prijsuitreiking, tasseninname en EHBO, en een foyer met horeca-faciliteiten.

Elektronische tijdwaarneming
Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming, via een chip aan de schoen. Elke deelnemer krijgt een Ipico-chip uitgereikt. Na de finish wordt de chip door vrijwilligers ingenomen.

Parcours
Het parcours is vlak en over grotendeels verharde wegen. De start- en finishlocatie zijn nabij het wedstrijdsecretariaat, sporthal De Boei. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met grote kilometerborden aan de zijkant van de weg aangegeven, per afstand een andere kleur, en één bord per kilometer. Vele vrijwilligers zullen zorgdragen voor een veilige route. Wilt u alvast de route zien? Klik op de afstand en u krijgt een plattegrond met beschrijving van de route:
-
1 km
- 5 km
-
10 km
-
21,1 km

Loopt u niet mee, maar wilt u wel helpen als vrijwilliger? Neem contact op met Peter Meijer. 

Prijzenschema
V
oor de dames en heren bij de halve marathon zijn per categorie geldprijzen en bossen bloemen te winnen:

Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de halve marathon is een geldbedrag te winnen, voor zowel de dames als heren:

Tevens ontvangt de eerste dame/heer op de halve marathon een wisselbeker, in bruikleen voor een jaar, maar na drie keer winnen na elkaar of in totaal vijf maal winnen is de winnaar de eigenaar van de beker.

Voor de dames en heren bij de 10 kilometer zijn per categorie geldprijzen en bossen bloemen te winnen:

Op de halve marathon en de 10 kilometer zijn er geldprijzen, welke alleen bij de huldiging op de dag van de loop worden uitgereikt.

Voor de dames en heren op de 5 kilometer zijn medailles te winnen:

Voor de meisjes en jongens op de 1 kilometer jeugdloop zijn medailles te winnen:

Maar ook de andere deelnemers aan de Jeugdloop ontvangen na de loop een medaille.

Categorie-indeling

De leeftijdscategorieën voor de halve marathon heren en voor de 10 km dames en heren:

Verversingsposten
Er zijn twee verversingsposten op de halve marathon (na 9 en 17,5 km). Eén op de 10 km (na 6,5 km). Alle posten zijn voorzien van water en sportdrank. Na de finish is water, sportdrank en sinaasappels beschikbaar.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 1 kilometer Jeugdloop is om 11:50 uur bij de brug op de Kerklaan. De overige prijsuitreikingen zijn in De Boei: 5 kilometer om 13:00, 10 kilometer om 13:30 en halve marathon om 14:00 uur.

Uitslagen
De uitslagen kunt u zondag 17 februari 2019 vanaf 17.00 uur vinden op
www.uitslagen.nl en vervolgens ook op www.ttcdemerel.nl.

Sponsors
Mede dankzij een groot aantal sponsors en PK Sport als hoofdsponsor is het mogelijk om de 41ste editie van de Bosdijkloop te organiseren. Binnenkort volgt hier het sponsoroverzicht.

Informatie
Peter Meijer (telefoonnummer 06-48013782)
E-mail:
bosdijkloop@gmail.com
Internet: www.ttcdemerel.nl

Wil je de informatie teruglezen in de Nieuwsbrieven? De PK Sport Bosdijkloop Nieuwsbrief van februari vind je HIER.